Welkom bij DEM!

Afdrukken

DEM Duursport is een vereniging voor atleten die zich bezighouden met zwemmen, fietsen, lopen of een combinatie van die disciplines. Twee keer per week zwemmen we in het Sportfondsenbad in Beverwijk. Die trainingen vinden plaats op woensdagavond 21.00-22.00 uur en zaterdagochtend van 07.00-08.00 uur. Onderling maken we verdere afspraken over loop- of fietstrainingen. Keertje meetrainen? Doen!

DEM Duursport is een kleine vereniging met circa 30 leden. Bijzonder is dan ook dat we met een team meedoen aan de 1e Divisie van de landelijke triathloncompetitie. 

Uitslag 2e Duursport DEM tijdrit
Zaterdag 15 april 2017 vond de 2e Duursport DEM tijdrit plaats. Wederom legden de deelnemers 2x een rondje over de polderwegen van de Zuid-Schermer af en werden getrakteerd op een straffe windkracht 6 uit het westen. Ditmaal kwam Aalderik Koops als snelste over de meet! Download hier de volledige uitslag.

Uitslag 1e Duursport DEM tijdrit

Zaterdag 8 oktober 2016 vond de 1e Duursport DEM tijdrit plaats. In totaal raasden 18 DEM-leden en AZVD-leden 2x een rondje over het 21,4 km lange parkoers dat door de polderwegen van de Zuid-Schermer ging. De deelnemers waren zeer te spreken over dit geslaagde vriendschappelijke evenement. Download hier de volledige uitslag.

DEM-leden vertellen graag over hun wedstrijdervaringen. Zo begint het relaas van Annemarie van Velzen die op 19 juni 2016 deelnam aan de crosstriathlon in Akersloot.

Een schelle klank van de starttoeter galmt over het Alkmaardermeer. De rode en blauwe badmutsen komen in beweging en een ieder probeert zijn/haar plekje te vinden, wat vaak resulteert in een schop hier en een stoot van een arm daar. Het is altijd goed opletten waar je naartoe zwemt, voor je het weet raak je uit koers. Na 500 meter kruip ik op de vlonders en bevrijd me van bril; badmuts zodat ik zie waar ik loop...

 
Het hele verslag en alle foto's lees op je op onze Facebook-pagina.


Foto: DEM-lid Bas Beentjes

Duursport DEM in de 1e divisie triathlon

Vanaf 2013 doet Duursport DEM mee in de 1e divisie triathlon, het op één na hoogste niveau van deze Nederlandse triatloncompetitie. Met slechts een handjevol fanatieke sporters hebben we ons voor het 3e jaar op rij weten te handhaven in de 1e divisie, een wedstrijdserie met een zeer sterk deelnemersveld. Toch knap voor zo'n kleine vereniging! De competitie 2016 start met de teamtriathlon in Enschede op 15 mei.

Triathlon is populair en dat merk je: wedstrijden zitten in een mum van tijd aan hun deelnemerslimieten. Het aantal nieuwe wedstrijden groeit. En de landelijke competitie is een regelrechte hit. Startte dit wedstrijdcircuit in 2012 met 2 divisies en 269 atleten, in 2015 verschenen in 6 divisies niet minder dan 1.345 atleten aan de start.

Hoe werkt die 1e divisie eigenlijk?
Er zijn 5 wedstrijden waarin 20 teams tegen elkaar strijden. Ieder team bestaat uit 4 atleten die gezamenlijk zo snel mogelijk het parcours (zwemmen – fietsen – lopen) afleggen. De wedstrijden wisselen van een achtste triathlon tot  een kwart triathlon. Na de laatste wedstrijd promoveren de beste 2 teams naar de eredivisie, de 4 laatste teams degraderen naar de 2e divisie. De combinatie tussen de individuele strijd en de teamprestatie is wat het zo uitdagend maakt. 

Het Duursport DEM-team bestaat uit: Bas de Bruin, Hans Schaaper, Stefan Hendriks, Bas Ranzijn, Bart Zwagemaker, René de Vries, Sjoerd Bakkum, Michael Dirkzwager, Erwin Hoekstra (captain).

AddThis Social Bookmark Button
Copyright Algemeen. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free