Over ons

Afdrukken
Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk  Zwem training Westzaan, 5 juli 2011


Duursport DEM is voortgekomen uit DEM Triathlon. De naam is in mei 2004 aangepast en richt zich vanaf die tijd op de individuele duursporten zwemmen, fietsen en hardlopen. Toch is nog altijd een flink aantal leden actief in de triathlonsport.

Bij Duursport DEM neemt het zwemmen een centrale plaats in. Het hele jaar door wordt er getraind in het Sportfondsenbad (50m) in Beverwijk. Daarnaast maken we tijdens de zomermaanden regelmatig een uitstapje naar het Zijkanaal B in Spaarnwoude of de Nauernase Vaart (Westzaan) voor een training in open water. De contributie die je voor Duursport DEM betaalt is gebaseerd op deelname aan de zwemtrainingen in het Sportfondsenbad.

Binnen de groep zijn er verschillende niveaus, waardoor je altijd mee kunt komen en een “treintje” kunt vormen. Nieuwe leden hebben aanvankelijk soms moeite het tempo bij te houden. De ervaring leert dat na de eerste weken het steeds makkelijker wordt het hele trainingsprogramma mee te doen. Lukt dat niet? Geen probleem. Ieder Duursport DEM-lid traint op zijn of haar eigen niveau.

De fietstrainingen worden onderling afgesproken en variëren van een duurtraining op de racefiets, tot een krachttraining op de MTB. Ook de hardlooptrainingen spreken we onderling af, maar vrijwel iedere zaterdagochtend gaan we aansluitend op de zwemtraining op pad voor een rustige duurloop.

Voor meer informatie over lidmaatschap en trainingstijden, of voor het vrijblijvend meedoen van een training, kun je per e-mail contact opnemen.

AddThis Social Bookmark Button
Copyright Over ons. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free