Artikelen

Avontuur in Almere: “we stoppen ermee!”

Afdrukken
Toegegeven, het is geen Hawaï of een ironman in Nieuw Zeeland. Maar ik had me toch terdege voorbereid op de Olympische afstand in Almere, eind augustus 2010. Het zwemmen zat er goed in, mede dankzij de trainingen bij DEM Duursport, net als bij mijn eerste wedstrijd eerder dit jaar. Verder had ik met name in het fietsen en lopen geïnvesteerd – op jacht naar een mooie tijd op deze afstand. Nu kan er voor wat betreft het weer van alles gebeuren eind augustus. Benauwd, tropisch warm, bikkelen in de brandende zon. Maar zo liep het niet….
 
Op zondag 29 augustus luidde de weersvoorspelling zoals je die voor medio november zou verwachten. En rondom het Gooimeer zag het er ook zo uit. Hoge golven, zwiepende wind. En regen, véél regen. Manhaftig heb ik me in het wetsuit gehesen en het zwemparcours afgelegd dat wijselijk was verlegd van het Gooimeer naar de havenkom van Almere zelf. De 1.500 meter heb ik voor mijn doen goed gezwommen in circa 23 minuten. Helaas was het verschil tussen ‘in de haven’ en ‘op de kade’ maar nauwelijks voelbaar. Regende het nog gestaag tijdens de eerste fietsronde, geleidelijk ging de regen over in hagel en onweer. Striemende hagel op mijn blote armen, windkracht 7 tegen en een loodgrijze hemel zorgden voor een welhaast apocalyptisch tafereel.
Bij het keerpunt hoorde ik iemand zeggen “we stoppen ermee”. En al kon ik me er eigenlijk van alles bij voorstellen (“waarom doe ik dit in vredesnaam?”), daar had ik toch echt niet voor getraind! Snel besluit: ik deed alsof ik gek was. Staand op de pedalen ben ik aan de tweede ronde begonnen. Ruim boven de 40 kilometer per uur, met de rollende donder in mijn oren kletste ik over een verlaten dijk. Even voor het keerpunt werd ik ingehaald door een toeterende official op een motor: het was afgelopen.
 
Afgelopen? Met een kort “de wedstrijd is stilgelegd – je kunt stoppen” kwam een einde aan maanden van voorbereiding en opoffering. Rillend van de kou en wadend door de modder van het parc ferme heb ik mijn spullen gepakt en alles achterin de auto gekwakt. Motor aan, verwarming op vol vermogen en héél snel omkleden. Een uur later was ik thuis en had ik het nog koud.
Die avond achter de computer gekropen. De uitslagen van het héle Almeerse triathlon-weekend stonden op de site. Behalve die van de Olympische afstand dan, zelfs niet van het zwemonderdeel. Afgelast is afgelast, de wedstrijdleiding bleek onverbiddelijk. En zodoende is er geen enkel bewijs van mijn Almeerse avontuur. Wel ben ondertussen getipt over een zonovergoten triathlon op de Canarische Eilanden in 2011…
 
Bart
AddThis Social Bookmark Button
Copyright Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free