Artikelen

DuursportDem Paasrit 2012, Een Heroïsche (terug)Tocht

Afdrukken
Maandag ochtend 09:00 uur verzamelen bij Johanna’s Hof in Castricum voor een geweldige tocht naar Texel en Terug. Op het laatste moment nog geïnitieerd om wat kilometers in de benen te krijgen voor het aankomende triathlon seizoen. Daarnaast moeten een paar Helden van Dem een hele Ironman doen over niet al te lange tijd dus die kunnen wel wat Fiets kilometers gebruiken. De voorpret met en coaching van Ad was eigenlijk alleen al de moeite van de trip, waarvoor Hulde. Het slechte vooruitzicht zorgde ervoor dat veel Demmers bij voorbaat al weigerden mee te fietsen. Helaas heb ik een neurotische dwang te trainen en trainingsmaatje Erwin (Ironman Regensburg in 9 weken) de luxe niet. Dus uiteindelijk met 2 man richting Texel via de toeristische route voor de boot van 11:30. Temperatuur was goed, regen viel mee. Windje van de zijkant in de rug, we konden lekker doorstoempen via Egmond, Bergen, Schoorl tot aan Petten langs de mooie duinen. Bij Petten nog even recordje achterband verwisselen en door zonder verdere reserve. Nog even een vinger tussen de spaken en weer door stoempen. We waren zo op Texel. Heerlijke kop koffie en brood bij moeders op Texel en de kleding op de verwarming om te drogen. Als het dagje zo verloopt…. ,waarom gingen die anderen nou niet mee???

DuursportDem Paasrit 2012, Een Heroïsche (terug)Tocht

Na de Boot van 14.30 terug kwam de verklaring. Heel stoer had ik Ad al vermeld dat de echte shit om 17.00 zou komen… dit werd uiteindelijk al om 15:00 uur.. met nog 65 KM te gaan waardoor we gelijk een ieder die niet op de fiets zat, maar heerlijk bij de haard, begrepen.
Lekker vol tegen de wind in trappen (teller kwam niet boven de 24km p/u) en gelletjes en repen tot ons nemen om het lichaam van kracht te voorzien. In het wiel rijden was ook geen pretje vanwege de spray dus we moesten echt op eigen kracht. Nog 65, 64, 63, 63, 63 pff dat ging iets te langzaam. Doorweekt maar weer even stoppen bij Petten. Nu niet voor een lekke band maar voor een heerlijke warme Chocolademelk met Slagroom. Snel de duinen in bij Schoorl om de wind te ontvluchten. Dat hielp wel iets. Terwijl we ongemerkt stoerder werden maar minder stoer op de fiets zaten verstreken de kilometers gestaag. De plaspauzes van Ranzijn waren zo nu en dan een welkome onderbreking. Gelukkig was het plezier nog aanwezig en zaten we als twee happy de peppy figuren op de fiets toch nog te genieten al werd er iets minder gepraat en bleven we trappen om warm te blijven. Bij Castricum vlogen we elkaar in de Armen.. Gehaald.. was helemaal top…. Alles vergeten… tot de volgende keer… nu nog 13 km naar huis…..
AddThis Social Bookmark Button
Copyright Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free