Artikelen

Start openwater seizoen DuursportDem, Westzaan 24 april 2012

Afdrukken
Op 7 april jongstleden zwom Joseph Locke vanaf de San Francisco Bay naar de Farallon eilanden voor de kust van Californië. Een zwemtocht van 30 nautische mijlen (55,560 km) via twitter @openwatersource volgde ik die dag zijn vorderingen. Gestart werd met een temperatuur van 10,5 graden Celsius. Deze temperatuur daalde uiteindelijk naar 8,3 graden! Na 21,8 nautische mijlen (ruim 40km) hebben ze hem uit het water getrokken. Het koude water had hem genekt. Op internet heb ik het filmpje gezien van zijn zwemtocht (http://gallery.me.com/vitobialla#100182) . Respect voor deze man die met die temperatuur zo lang in het water ligt. Op een of andere manier krijg ik altijd inspiratie van zulke extreme daden. Niet dat ik naar een eiland in de Pacific wil zwemmen, maar ik zou toch wel het koude water in willen duiken.

Start openwater seizoen DuursportDem, Westzaan 24 april 2012 Start openwater seizoen DuursportDem, Westzaan 24 april 2012

Via de mail daarom maar een oproep naar de zwemmers van DuursportDem. Ik kreeg wel wat reacties terug. Of ik wel goed bij mijn hoofd was, of het een verlaten 1 april grap was en dat de ijsbrekers net de vaart uit zijn. Gelijktijdig werd er wel om bewijs gevraagd. Ze hadden wel in de gaten dat mijn oproep gemeend was. Sander die naast de vaart woont had ook wel zin om voor zijn deur het water in te duiken.
Met 10 graden buitentemperatuur kwam ik bij Sander aan. Kleren uit en naar de steiger. Sander had vooraf de watertemperatuur gemeten. 13 graden. Ja aan de oppervlakte. Dieper durfde hij niet met de thermometer. Twijfelen is niets voor mij dus ik sprong gelijk het water in. Oef, dat was toch wel wat anders dan de 29 graden van het sportfondsenbad. Even rustig ademen want de ademhalingsspieren raken overstuur en willen happen. Sander sprong ook met volle overtuiging het water in. We hebben even snel wat korte baantjes getrokken en er weer uit. Daarna zijn we nog een keer het water in gedoken. De temperatuur in het water was warmer dan de buitentemperatuur, dus dat voelde gelijk al wat lekkerder.
Op de kant leek het wel of we te lang in de zon hadden gelegen. De huid werd rood van de reactie van het koude water en het lichaam begon heerlijk te tintelen. De buurman die de hond uit liet vroeg zich verbaasd af of we echt gezwommen hadden. “Zonder pak?”  vroeg hij. “Ik zag jullie al staan en dacht die gaan surfen, maar er staat helemaal geen wind”. Of we wel goed bij onze hoofd waren. Nou dat zijn we zeker. Dit smaakt naar meer. Volgende week weer!
AddThis Social Bookmark Button
Copyright Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free