Artikelen

Crosstriathlon Renkum - 29 augustus 2015

Afdrukken

Het moest er toch een keer van komen, mijn eerste triathlon. In Renkum op 29 augustus 2015 zou de vuurdoop plaatsvinden, een crosstriathlon wel te verstaan. Het klonk aanlokkelijk: zwemmen in de Rijn, crossen door de bossen en rennen in de weilanden. Er was een korte (500m/15km/5km) en een lange afstand (1000m/35km/10km), ik koos de korte afstand. 

Om niet helemaal voor verrassingen komen te staan, had ik van te voren het bos van het fietsparkoers verkend. Door de hondjes daar uit te laten wel te verstaan … een multifunctionele activiteit dus. Redelijk zanderige paden met hier en daar een pittig klimmetje. Nu maar hopen dat het geen modderparkoers wordt door de eventuele regen, want ik ben geen MudMaster, ik bedoel blubberrijder.


De week ervoor voor het eerst een wetsuit gekocht en aangehad, die pasvorm is even wennen (dat aan- en uittrekken moet ik toch echt nog een paar keer oefenen). De dag ervoor mijn bijna 9 jaar oude MTB weer eens nagekeken (stuureinden afgedopt, ketting gesmeerd, remmen okee) en even opgepimpt met een nieuwe achterband, dat mocht wel eens na zoveel jaar.


De dag van vertrek had ik al helemaal uitgedacht: op tijd vertrekken, klein stukje op het fietsparkoers inrijden, inschrijven en verder voorbereiden tot de start. Alle spullen liggen klaar, aan de voorbereiding zal het niet liggen (1e note to myself: maak een checklist, kun je ook niets vergeten). Totdat ik de fiets pak … achterband leeg. Blijkbaar was niet alleen de buitenband aan vervanging toe. Geen paniek, nieuwe binnenband erin en op naar Renkum. Verder liep alles volgens plan (2e note to myself: volgende keer een aantal plastic zakken meenemen om spullen droog op het vochtige gras te kunnen zetten). Ik had me voorgenomen: als de watertemperatuur 20 graden of hoger is, dan geen wetsuit (scheelt mij aan- en uittrekken en op 500m vond ik het die moeite niet waard). Watertemperatuur was 20/21 graden, dus zonder ...

Leuk was wel om het allegaartje aan fietsen te zien in het parc fermee. Van dubbelgeveerde carbon-uberbike tot stadse bakfiets met dikke banden (met slot en fietstassen en al, I kid you not).Na alle voorbereidingen, een aantal zenuwenplasjes, speech van de wethouder (welkom, prachtige dag, grote getale, mooi evenement, trotse gemeente, succes, etc) en koersinstructies (links van de boeien zwemmen, je fietst deels op openbare weg, grazers op het loopparkoers, geen afval, succes, etc) werden de kleine 100-tal deelnemers naar de boot gedirigeerd. Deze vaart  stroom opwaarts alweer iedereen van de boot afspringt en naar de startlijn zwemt. Even positie zoeken (ik ben hier niet op te winnen dus ik hoef niet perse in het gewoel vooraan te zitten). Fluitsignaal en off we go.

Het duurde even voordat ik mijn slag te pakken had maar toen ging het voor mijn gevoel als een speer. Via open ruimtes tussen de zwemmers door navigeren kwam ik een 8-tal minuten later bij het trappetje aan voor de wissel. Nu fietsen en koers zetten naar het fietsparkoers in de bossen bij Oranje Nassau Oord (ONO). Het ging prima, inderdaad pittige klimmetjes en mooie afdalingen, weinig modder (yes!!) en wel wat verraderlijk mul zand maar goed te doen. 2 Rondjes en 150 hoogtemeters verder weer terug naar de wissel (ik had mijn loopschoenen op de fiets al aan dus de wissel ging lekker vlot) en looppas richting de uiterwaarden van de Rijn, want daar was de looproute uitgezet. Het eerste gedeelte was een beetje klei-lopen maar gelukkig niet zo erg dat je schoenen vastgezogen werden. Oh ja, en koeienvlaaien slalommen … Na een paar honderd meter ging het gelukkig over in wat steviger grond. De volgende uitdaging diende zich alweer aan: 200 meter voor mij kwam er ineens een kudde koeien schuin het loopparkoers over rennen. De loper die daar op dat moment liep moest toch echt even stoppen om ze voorbij te laten gaan. Verder verliep het goed, de route vervolgde zich door afwisselend bos en weilanden met af en toe een klimmetje erin en via de uiterwaarden weer terug naar de finish.

Ik heb me uitstekend vermaakt met deze crosstriathlon die nu voor de 2e keer werd gehouden. Ook het prachtige weer heeft zeker meegeholpen aan het feit dat mijn vuurdoop geslaagd is!!

Compilatiefilmpje: https://youtu.be/soIqupKJjvc

Steffen

AddThis Social Bookmark Button
Copyright Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free