Fietsmeting

Afdrukken
Vandaag (11 juli 2011) een fietsmeting gehad bij Chris Brands om de houding op de Quintana Roo te verbeteren. Ik merkte dat ik wel sneller fietste maar dat de houding nog niet optimaal was. Dit bleek idd al snel toen ik bij Chris aankwam. Eerst even een test en onderzoek qua lenigheid en de vragen of ik nog (lichamelijke) beperkingen heb. Alles werd genoteerd. Wisten jullie dat mijn heupbreedte 23cm was? Tijdens het omkleden naar de fietskleding was Chris al druk aan het meten bij de fiets. Hart zadel - bracket, hart bovenbuis frame - bracket, crancklengte en nog veel meer. Daarna de voetplaatjes stellen op de juiste manier (ook wel eens handig na 1,5 jaar) en op de fiets (foto 1).

Fietsmeting

Eerst gekeken naar de algemene houding en mijn gevoel dat ik te laag zat werd al snel met goed meten bevestigd. Hup Zadel 3cm !! omhoog. Dat fietste gelijk comfortabeler. Op foto 2 zie je dat mijn rug al meteen een stuk rechter is.

Fietsmeting

Nu nog de houding naar het stuur toe. Na mijn test in lenigheid had Chris de conclusie getrokken dat ik niet de lenigste ben (dat klopt) en dat ik meer kracht zou verliezen als het stuur lager gaat dus aan de stuurhoogte doen niks meer aan doen. Maar de hoek van die 90 graden moet zijn is 95.8. Dat kan helaas alleen verholpen worden met een andere stuurpen. Huidige Stuurpen van 10cm moet vervangen worden met een pen van 6cm. Op foto 3 de ideale houding voor mij (nog zonder stuurpen).

Fietsmeting

Al met al een nuttig bestede 160 euro en een vrije ochtend. Voor een ieder aan te raden. Nu nog even goed doortrainen en heel snel een 60mm stuurpen bestellen. Alle metingen en filmpjes van de meting staan op www.ranzijn.com

Sportieve Groet,
Bas
AddThis Social Bookmark Button
Copyright Fietsmeting. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free