Bodegraven 7 maart 2010

¼ Zwemloop; 1-10 km.

Vandaag was het voor een zondag wel heel vroeg op staan. Om 8:30 zou de start van de 1-10 km plaatsvinden een half uur daarna de sprintafstand over 0.5-5 km. Uiterlijk een half uur voor de start aanwezig zijn, ca 3 kwartier rijden, ontbijten, tanden poetsen, scheren, naar de wc, opstaan, nog 3 keer omdraaien. De wekker moest om 6 uur gaan. En dat deed ie ook netjes. Rond kwart voor zevenen reed ik weg. Het was lekker rustig op de weg en het was mooi weer maar koud. De thermometer gaf 7 graden onder nul aan maar dat deert niet want als je na het zwemmen gewoon doorloopt dan is het best goed te doen. Gelukkig waaide het ook niet zo hard.

Zoals gepland even voor achten in het zwembad. Linda Nieveen zou ook voor het eerst mee doen. De ontgroening zou op de sprintafstand plaatsvinden. Voor de wedstrijd van start zou gaan kon er nog ingezwommen worden en in “mijn” baan werden de zwemtijden uitgewisseld. We spraken af dat er in een treintje gezwommen zou worden. De snelste voorop. We lagen vervolgens allemaal te wachten op het startschot en al weet je dat ie komt  dan komt ie toch nog onverwacht. Een soort van “voor het zingen”…… eh… “zingen”. We gingen dus niet helemaal als een treintje weg. Maar goed. Na twee baantjes begonnen de contouren van de TGV zich alsnog af te tekenen. Wat een zegen. Ja, de keren dat ik meegemaakt heb dat iedereen 40 banen lang probeert voorop te zwemmen vormen geen uitzondering. Dan ben je blij als je na 1000 m je brilletje nog hebt, je neus nog recht staat en het water niet rood gekleurd is. Ik eindigde uiteindelijk met de vierde zwemtijd in 13:55. Daarna hup het water uit richting de kleedkamer. Lange tight aan, sokken aan, schoenen aan, petje op en het jasje trek ik onder het lopen wel aan. Buiten was het koud. Ongeveer -6°C, maar omdat er nauwelijks wind stond voelde het ook gewoon als -6°C. Jasje toch maar zo snel mogelijk aangedaan. Door het inademen van de koude lucht begonnen mijn keel en longen op een bepaald moment zeer te doen waardoor het niet goed mogelijk was om harder te lopen; tenzij ik naar nóg meer pijn verlangde natuurlijk. Maar ja, iedereen heeft zo zijn grenzen. Het lopen bestond uit een heen en weer parkoers dat 4x moest worden afgelegd. Het voordeel is dat je het hele veld kunt overzien en precies weet waar de concurrenten zich bevinden…..en zij waar jij zit. Het is een continue spel van je tegenstanders klokken, loop ik in of wordt ik ingelopen? Het is rekenen, inrekenen en ingerekend worden. Uiteindelijk was het een maal ingerekend worden en eveneens eenmaal inrekenen. Ik eindigde uiteindelijk als 4e in 56:34 met een looptijd van 41:00.

Linda draaide ook een prima wedstrijd en eindigde bij de sprint als 3e dame en 11e overall in een tijd van 38:16. Alhoewel, ik denk dat er meer in deze atlete zit gezien de vette grijns op haar gezicht (zie foto’s). Volgende keer wil ik een grimas zien.

Copyright Bodegraven 7 maart 2010. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.