Première in Weert

Op 18 april 2010 heb ik in Weert mijn triathlon-première beleefd. Echt een feest! Prima sfeer, prachtig weer, heel geweldig allemaal. Wel was ik onder de indruk van het niveau van de deelnemers. Puntige helmen, dichte achterwielen, gespierde lijven, professionele uitrustingen allemaal, en velen waren toch wel twintig jaar jonger dan ik ....Maar goed, opa stond toch maar mooi aan de start in zijn nagelnieuwe wetsuit!

Het zwemmen was eigenlijk het spannendste onderdeel. Tot een paar dagen voor de race was het maar de vraag of het inderdaad een triathlon zou worden of toch een duathlon, want de watertemperatuur wilde maar niet boven de vereiste dertien graden (!) komen. Uiteindelijk heb ik een ijskoude kilometer in water van 13,8 graden afgelegd en ging het veel beter dan ik had gedacht. Het was wel erg fris en onwennig in het begin, maar na een paar minuten kwam ik er goed in en uiteindelijk zwom ik het keerpunt voorbij....

De rest van de wedstrijd ging voor mijn doen goed, maar ik werd er aan alle kanten afgefietst en -gelopen. Ik ben 82ste van de 100 geworden in 2.29 uur. Het zwemmen - thank you DEM Duursport! - was mijn beste onderdeel, daarop werd ik 50ste in 19 minuten. Dus nou ja, een prima evenement voor mij dus. En ik zit er hard over te denken om augustus in Almere mee te doen aan de olympische afstand….

Bart Zwagemaker
AddThis Social Bookmark Button
Copyright Première in Weert. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free