De weg naar het Kotterbos

NK Offroad Duathlon 2011 in Almere

De weg naar het Kotterbos    Even twijfelden we of de TomTom het wel deed. Hiér linksaf? We waren al in een erg afgelegen stuk Flevoland, maar deze afslag leek onwaarschijnlijk. Smal strookje asfalt, links en rechts omzoomd door niemandsland. Geen verkeersregelaars, geen bordjes, geen deelnemers, geen publiek.
En toch was dit de enig juiste weg naar het NK Offroad Duathlon in Almere Buiten… Plaats van handeling was het Almeerse Kotterbos, de datum 6 maart 2011. Zo’n 120 deelnemers meldden zich bij de start van de lange afstand, wat in deze discipline neerkomt op 8 kilometer veldloop, 20 kilometer mountainbiken, gevolgd door nog eens 4 kilometer veldloop. Goed weer, niet te koud, en bovendien al dagen geen regen, waardoor mijn hoop op een begaanbaar ATB-parcours met het uur gegroeid was.
Nou, de liefhebbers van een offroad-wedstrijd kwamen aan hun trekken. Was het looprondje nog goed te doen, hoe anders verliep het mountainbiken. Laat ik eerlijk wezen: op een podiumplek had ik natuurlijk niet gerekend.

Maar toen na tien minuten ploeteren op de pedalen de verzuring in de bovenbenen omgekeerd evenredig steeg met mijn ambities, werd het me duidelijk.
Dit is een wedstrijd voor de bikkels. Voor de mannen – en deze keer geen enkele dame- die hun mountainbikes wèl door de zuigende klei kunnen trekken, die onbevreesd modderhellingen nemen en met een totaal disrespect voor de zwaartekracht naar beneden storten. Uiteindelijk stond mijn  teller op ruim 17 modderkilometers per uur gemiddeld en toen moest de tweede run nog beginnen…
Eind goed al goed: 2 uur en 11 minuten na het startschot zeeg ik neer na de finish, voor de tweede keer blij die dag dat ik de toegang tot het Kotterbos had weten te vinden….

Copyright De weg naar het Kotterbos. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.