OD NK Masters Veenendaal, 20 augustus 2011

Na ruim tien jaar geen triatlon meer gedaan te hebben is het afgelopen jaar toch weer een beetje gaan kriebelen.
Via het hockeygebeuren van de kinderen ben ik langzaam door een aantal Demduursport leden (weer)  geinfecteerd met het triatlonvirus. Het begon met: Ok, dan kom ik wel een keer zwemmen maar is ondertussen alweer helemaal uit de hand gelopen met de inschrijving voor een Ironman in juni 2012. Als opmaat naar een hernieuwde ‘’carriere’’ in de triatlon stond er een triatlon op het programma waar ik in de vroege jaren negentig (van de vorige eeuw) al meerdere keren aan meegedaan heb. Na een ochtend vol handen schudden met oude bekenden  stond ik om 11:45 zonder sportieve ambities tot aan mijn buik in het (niet al te schone) water van de surfvijver van Veenendaal. De wedstrijdkriebels zaten er weer aardig in en ik had mezelf zo opgefokt dat ik er direct na het startsignaal als een dolle vandoor ging. In mijn jonge jaren kon ik redelijk hard starten en ging het zwemmen best aardig. Hard starten gaat opvallend genoeg nog steeds en tot mijn eigen verbazing ben ik als eerste bij de eerste boei. Er zit echter nog een groot verschil tussen de turbostand en de cruise control en zodra ik in een  voor mij normaal tempo ga zwemmen komen de snelle mannen me voorbij. Bij elke boei verlies ik een paar plekken en zodra er iemand te dicht in mijn buurt kom hou ik in. Ik ben nog steeds een watje in het open water. Geef mij maar een recht heel breed kanaal waar niemand me lastig kan vallen. Na 22:33 kom ik uit het water. Hier is nog een hoop winst te halen. Dit moet beter want het tempo is wel erg ver weggezakt.

OD NK Masters Veenendaal, 20 augustus 2011 OD NK Masters Veenendaal, 20 augustus 2011

De wissel is niet al te snel (hoe werkt dat ook al weer allemaal). Het fietsparcours is heel anders dan in de vorige eeuw. Veel sneller  (maar ook saaier). Vier rondjes over de rondweg. Er staat een stevige wind en de benen krijgen het meteen aardig voor de kiezen. Als onderdeel van de vernieuwde tri verdwazing heb ik ook nog eens de beschikking (via via) over een echte tijdritfiets (Moda Interval). Zonder noemenswaardige training rij ik voor mijn gevoel niet echt langzamer dan ik deed op mijn oude fietsie toen ik nog veel trainde. Normaal verloor ik veel met het fietsen maar nu blijft schade beperkt (misschien ook omdat ik nu niet zover van voren uit het water gekomen ben). Ook bij het fietsen is nog een hoop tijd te winnen gezien de hooguit tweehonderd fietskilometers (dit jaar) in de benen. Meestal was het na het fietsen helemaal over voor mij. Steken in de zij voorkwamen altijd dat ik redelijk door kon lopen. De benen voelen verbazingwekkend goed maar ik durf niet al te hard van stapel te gaan en ik verwacht elk moment weer mijn zij te gaan voelen. Opvallend genoeg blijven de pijnklachten weg en kan ik langzaam mijn tempo verhogen. Ik begin zelfs mensen in te halen, dat is leuk! De vernieuwde houding op de fiets (meer compact, minder gestrekt) heeft een positief effect op het lopen. Met een achtste looptijd ben ik uiteindelijk zeer tevreden. In 2:09 kom ik over de finish in deze eerste serieuze test. Ook nog eens tiende in mijn categorie. Tijd om maar weer eens een licentie aan te gaan vragen. Ik ben weer helemaal verslaafd. Volgende evenement is de off road tri op Ameland. Afgelopen jaren was dit het enige triatlon uitje wat ik nog had met de hele familie. Dit jaar maar eens serieus van start gaan.
Jullie worden bedankt dames en heren van Dem Duursport. Dankzij jullie wordt de beperkte hoeveelheid vrije tijd weer opgeslokt door trainingen en het maken van onzinnige plannen.

Bas de Bruin
AddThis Social Bookmark Button
Copyright OD NK Masters Veenendaal, 20 augustus 2011. Duursport DEM - zwemmen, fietsen, hardlopen, triathlon, Beverwijk.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free